Home

Nieuws 212 x bekeken

Hoveniers bewegen in PT-discussie naar boomkwekers

Houten – De hovenierssector praat over steeds meer onderwerpen met de boomkwekersvakgroep van LTO. De takendiscussie binnen het Productschap Tuinbouw dwingt beide partijen opnieuw te kijken naar het takenpakket.

Wim Gijsberts, voorzitter van hovenierskoepel VHG denkt dat op thema’s als promotie en fytosanitaire zaken goed samengewerkt kan worden met de ketenpartners. Promotie kan daarmee deels door de sectoren zelf uitgevoerd worden en niet langer door het Productschap Tuinbouw, denkt Gijsberts.

De hoveniers stappen daarmee niet uit het schap. Volgende week besluit het PT-bestuur zelfs over een nieuwe verordening voor de hoveniers. Daarin is geen wijziging opgenomen in de tarieven en activiteiten die via de heffing wordt gefinancierd.

Daaruit mogen geen conclusies getrokken worden, stelt Gijsberts. De SER  schrijft voor dat een nieuwe verordening voor 2012 komt, ook als dat niet overeenkomt met de toekomstige verhouding van de hoveniers ten opzichte van het schap. Het is dus een formaliteit dat alleen aantoont dat de hoveniers niet uit het PT stappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.