Home

Nieuws 217 x bekeken

Honderden vissen dood bij Rouveen

Rouveen – Door verlaging van de waterstand en het maaien van het gras langs kanalen zijn in de omgeving van het Overijsselse Rouveen (gemeente Staphorst) vele honderden vissen gestorven. Dat meldde waterschap Groot Salland dinsdag.

Door de extreme regenval deze zomer moest water versneld worden afgevoerd. ”Dan wervelt slib op en met name brasems zijn daar gevoelig voor”, aldus een woordvoerder. Ook het maaien van de oevers van de kanalen leidde tot vissterfte. Volgens het waterschap was de sterfte niet voorzien, maar ook moeilijk te voorkomen.

De brasem is een veelvoorkomende vis in Nederland. De afgelopen dagen zijn de dode vissen uit onder meer het Conradkanaal gehaald. Het waterschap denkt dat deze week de laatste kadavers zullen zijn verwijderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.