Home

Nieuws 348 x bekeken

Her en der schade door vroege herfststorm

Rijswijk – De storm die dinsdagavond en -nacht over het land trok, heeft op een aantal plaatsen schade veroorzaakt.

Een mogelijke windhoos heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een ravage aangericht in het Groningse dorp Oude Pekela, zo meldt de brandweer Groningen.

Op een industrieterrein werden enkele vrachtwagens compleet omvergeblazen. Tal van bomen werden ontworteld en beschadigden geparkeerde auto's. De storm vernielde ook het dak en de voorgevel van een woning. Die is tijdelijk onbewoonbaar.

Vooral in Noord-Holland en de noordelijke provincies kreeg de brandweer tientallen meldingen binnen van omgewaaide bomen, afgebroken takken en plaatselijk ook wateroverlast.

Tijdens plaatselijke buien viel in korte tijd veel regen: in Noord-Holland op sommige plaatsen meer dan 40 millimeter, meldde weeronline.nl. Langs de kust werden windstoten van meer dan 100 kilometer per uur geregistreerd. Weeronline noemt het bijzonder dat begin september al zo’n heuse herfststorm opsteekt.

De N33 in de buurt van Veendam moest worden afgesloten omdat een aantal bomen was omgewaaid. Bij een bedrijf in diezelfde plaats woei ’s avonds een deel van het dak weg, meldde de brandweer.

Of registreer je om te kunnen reageren.