Home

Nieuws 328 x bekeken

Heineken investeert 400 miljoen euro in bierproductie Congo

Amsterdam – Heineken investeert de komende vijf jaar 400 miljoen euro in de Bralima-brouwerijen in Congo. Volgens het bedrijf groeit de bierconsumptie en de populatie in Congo, een land met meer dan 70 miljoen inwoners, gestaag. Bralima is sinds 1986 in het bezit van Heineken en brouwt het meest populaire bier van het land: Primus.

Van de investering wordt 250 miljoen gestoken in het opwaarderen van de oude brouwerij in hoofdstad Kinshasa en de bouw van een nieuwe brouwerij op 40 km er van. Het overige geld wordt vooral gebruikt voor modernisering van veel kleine brouwerijen elders in het Afrikaanse land.

De investering is opmerkelijk gezien de onrust die gepaard gaat met de verkiezingen die gepland staan op 23 november. In Congo wordt volgens Heineken echter per persoon slechts 3 liter bier per jaar gedronken, tegen 20 liter in Nigeria.

Of registreer je om te kunnen reageren.