Home

Nieuws

Hackers richten zich op Chinees groenteconcern

Hongkong – Het ongrijpbare cybercollectief Anonymous deed eerder aanvallen op websites van Sony en de Iraanse overheid, maar heeft nu de pijlen gericht op het Chinese groente- en fruitconcern Chaoda.

De organisatie publiceerde een 38 pagina tellend rapport waarin Chaoda beschuldigd wordt van misleiding van investeerder en de overheid.

Anonymous stelt dat de directie van Chaoda, het grootste groente- en fruitbedrijf in China, 290 miljoen euro aan het bedrijf heeft onttrokken bij de beursgang. Tijdens de beursgang hebben investeerders ruim 800 miljoen euro in Chaoda gestoken.

De overheid in Hongkong heeft net voor het bericht van Anonymous aangekondigd financiële onregelmatigheden bij Chaoda te onderzoeken. Anonymous stelt dat Chaoda al elf jaar fraude pleegt op grote schaal. Anonymous is een los verband van hackers die hun internetvaardigheden inzetten voor soms omstreden politieke issues.

Of registreer je om te kunnen reageren.