Home

Nieuws 237 x bekeken

Grote Duitse inhaalvraag naar oogstmachines

Frankfurt am Main - De verkoop van oogstmachines in Duitsland verliep het afgelopen bedrijfsjaar (juli-juli) gesmeerd met forse groeicijfers ten opzichte van het voorafgaande jaar. Dat meldt mechanisatiefabrikantenorganisatie VDMA Landtechnik.

In het grassegment steeg de afzet van maaiapparatuur met 17 procent naar 18.400 eenheden. Volgens VDMA-topman Bernd Scherer hebben de melkveehouders dankzij de hogere melkprijzen duidelijk meer speelruimte gekregen om te investeren. De fabrikanten rekenen er volgens hem op dat de trend zich in het nieuwe bedrijfsjaar zal voortzetten want er is nog steeds sprake van inhaalvraag. Als markant betitelt VDMA Landtechnik voorts de afzetgroei bij de maaidorsers. In vergelijking met 2009/10 steeg de verkoop met 38 procent naar ruim 2000 eenheden. De maaidorsermarkt is daarmee weer terug op het meerjarig gemiddelde.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.