Home

Nieuws

Grote Britse E.coli-uitbraak via groente bleef onder pet

Londen – De Britse gezondheidsorganisatie HPA heeft een forse uitbraak van E.coli in de eerste helft van dit jaar niet naar buiten gebracht. De organisatie maakte vrijdag resultaten van een onderzoek wel bekend.

Het onderzoek naar 250 zieken en één dode wijst op een relatie met prei en aardappelen. Volgens de onderzoekers lijken grondresten aan de prei en aardappels de besmetting met een zeldzame stam E.coli (0157) te hebben veroorzaakt.

Onderzoekers hebben de stam niet aangetroffen op product, maar hebben ontdekt dat veel zieken deze producten hebben gegeten.

De Britse organisatie voor groenten en fruit Fresh Produce Consortium FPC is verbijsterd over de aanpak van de Britse onderzoekers die geen contact zochten met de handels- en teeltbedrijven. Volgens FPC toont HPA weinig respect voor bedrijven in de keten die eerder dit jaar een klap kregen door de Ehec-crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.