Home

Nieuws 310 x bekeken 2 reacties

Groenteboer komt lastig aan juiste groente en fruit

Houten – Het blijkt lastig voor groentespeciaalzaken om aan de gewenste producten te komen. Dat zegt AGF Detailhandel Nederland (ADN).

De groothandel verkoopt lang niet altijd producten waarmee groentespeciaalzaken zich kunnen onderscheiden. De leden van ADN zijn juist steeds vaker op zoek naar groente en fruit om zich zo te onderscheiden van de retail.

”Er zijn groentespeciaalzaken die een traditioneel assortiment willen met vergeten groente. Dat is gewoon lastig te vinden. Een groothandel verkoopt niet altijd het juiste assortiment”, aldus ADN-directeur Mark Heemskerk op de groentebeurs AGF Detail in Houten.

Een teler van een specialiteit op de beurs erkent dat. ”Ze willen er niet echt aan. Ze zijn bang dat ze met product blijven zitten. Als ze bijvoorbeeld roodlof in het assortiment hebben zitten, zijn ze bang dat ze met twee kisten blijven zitten als ze er één verkopen.”

ADN ontwikkelt steeds meer projecten die assortimentskeuze en inkoop van de leden bepaalt. Zo is er het AGF-servicepunt, waarbij 175 leden van ADN samen de marketing doen en werken aan collectieve acties. Bij een geplande kersenweek probeert het servicepunt groothandelaren tijdelijk circa tien kersenrassen te laten voeren. Dat blijkt lastig.

ADN kent daarnaast nog het initiatief Thank You Nature waarbij voorlopig ruim 30 speciaalzaken rassen in het assortiment nemen die extra voedingswaarde hebben. Ook bij dit project moet de groothandel mee. Op de AGF detailbeurs zegt groothandel Van Gelder zich niet in het geschetste beeld te herkennen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Waarom MOET de groothandel mee? Waarom niet rechtstreeks samenwerken met telers die bereid zijn samen met de speciaal zaken hier de schoudes onder te zetten? Het begint er op te lijken dat de voedselketen weer terug moet naar de veiling tijd waarbij tuiner en winkelier elkaar letterlijk in het veilinggebouw troffen.

  • no-profile-image

    Wij van Witlofkwekerij LOF zijn zeer geinteresseerd in samenwerking met ADN. Wij kunnen dagelijks leveren wat de detailhandel zoekt. Witlof en Roodlof.

Of registreer je om te kunnen reageren.