Home

Nieuws 2 reacties

’Glasgebieden door ontwerp toeristenattractie maken’

Utrecht – Het steekt tuinders dat glastuinbouwgebieden weinig toeristen trekken, waar de bollenvelden dat wel doen. Door kassen zo aantrekkelijk en transparant mogelijk te maken voor bezoekers, kan de teelt de band met afnemers uit bijvoorbeeld Duitsland vergroten.

Dat stelt landschapsarchitect Frank Stroeken in het boek Mooi Glaslandschap, dat is uitgebracht met Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN).

Het boek signaleert een verandering in denken in de glastuinbouw. Bij het ontwerp wordt niet langer gedacht lelijke kassen achter een houtwal weg te werken, maar juist veiligheid, duurzaamheid en natuurlijkheid te communiceren. Die elementen worden belangrijker nu ook klanten via internet kunnen terugtraceren naar het teeltbedrijf. ”We willen de creativiteit van tuinders aanspreken met dit boek.”

Dick Oosthoek, directeur akker- en tuinbouw van de Rabobank, schrijft in het boek dat her en der al voorbeelden bestaan van fraaie ontwerpen. De Floriade in Venlo laat volgend jaar zien welke attractieve manieren bestaan om kassen te gebruiken. Jack Stroeken, directeur van Groenten en Fruit Bureau en broer van Frank Stroeken onderstreept dat kasontwerpen belangrijker worden om consumenten te verleiden.

Het boek geeft een overzicht van mogelijkheden met glas, zoals bedrijfswoningen in de kas, looppaden overdekken tot veranda’s.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Het Aardbeienland

    in de aardbeienkassen van Het Aardbeienland waant de bezoeker zich in een schilderij van Anton Pieck. Ja Het Aardbeienland is de Efteling van de aardbeienwereld.Hier worden de consumenten verleidt. De bezoeker loopt overal als het ware door het aardbeiengewas en via hoogteverschillen en kan overal het gewas....met vruchten...met bloemen...met vliegende bijen en hommels vanuit verschillende perspectieven zien. en het aardbeienland is geen halfjaarlijkse Floriade maar een blijvende unieke beleving voor iedereen!!!! we nodigen iedereen uit om te komen kijken ook Frank en Jack Stroeken en Dick Oosthoek. de koffie staat klaar!

  • no-profile-image

    Het Aardbeienland

    in de aardbeienkassen van Het Aardbeienland waant de bezoeker zich in een schilderij van Anton Pieck. Ja Het Aardbeienland is de Efteling van de aardbeienwereld.Hier worden de consumenten verleidt. De bezoeker loopt overal als het ware door het aardbeiengewas en via hoogteverschillen en kan overal het gewas....met vruchten...met bloemen...met vliegende bijen en hommels vanuit verschillende perspectieven zien. en het aardbeienland is geen halfjaarlijkse Floriade maar een blijvende unieke beleving voor iedereen!!!! we nodigen iedereen uit om te komen kijken ook Frank en Jack Stroeken en Dick Oosthoek. de koffie staat klaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.