Home

Nieuws 321 x bekeken

Gewonde door windhoos tijdens noodweer

Zederik - De bewoonster van een boerderij in het dorp Ameide (Zuid-Holland) is zaterdagavond gewond geraakt toen een windhoos haar woning trof. Dat heeft de politie Rotterdam zondag gemeld.

Dit gebeurde tijdens het noodweer dat tussen 20.00 en 24.00 uur over Nederland trok.
De wind tilde het dak van de boerderij op en veranderde het huis in een ravage. De bewoonster raakte gewond aan haar hiel. Voor zover bekend is zij de enige die gewond raakte door het noodweer. Het KNMI had in grote delen van het land een waarschuwing voor extreem weer afgegeven.

Het noodweer leidde in de regio Rotterdam tot tientallen meldingen van afgewaaide takken, omgewaaide bomen en beschadigde auto’s. Net als in de regio Utrecht en Gelderland werden diverse muziekfeesten en sportevenementen afgeblazen of ingekort.

Dit verliep, net als in Utrecht en Gelderland, zonder grote problemen, aldus de politie. In het dorp Ottoland in de Alblasserwaard wisten honderd bezoekers van een jubileum van de lokale voetbalvereniging te voorkomen dat een grote feesttent weg zou waaien. Zij deden dit door aan de touwen, palen en het tentzeil te gaan hangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.