Home

Nieuws 1 reactie

Gestaag minder regels voor bedrijven

Den Haag – Het kabinet vordert gestaag met de plannen om bedrijven waar mogelijk te vrijwaren van administratieve rompslomp. Uit de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde voortgangsrapportage blijkt dat het doel om in 2015 een kwart minder regels te hebben in 2012 al bijna voor de helft is gehaald.

”Ondernemers moeten merken dat de overheid ze alleen ondersteunt waar dat nodig is, en verder niet in de weg zit”, zegt minister Maxime Verhagen (Economische Zaken). ”Ze krijgen zo de ruimte om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen.”

Het kabinet wil in 2012 de administratieve lasten met 10 procent hebben teruggebracht vergeleken met 2010. Om zover te komen wil Verhagen onder meer af van van de rittenadministratie voor bestelauto’s en het papierwerk voor boeren bij de mestproductie. Ook wil hij de inspectie minder langs laten gaan bij bedrijven die zich aan de regels houden en vervalt de jaarlijks heffing van 40 euro van de Kamer van Koophandel.

Het gaat in totaal om zo’n honderd maatregelen die het bedrijfsleven ruim 1,6 miljard euro aan besparingen moeten opleveren, aldus het ministerie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zou dit land EINDELIJK weer leefbaar worden?????

Of registreer je om te kunnen reageren.