Home

Nieuws

'Gentechnologie corrigeert misstanden schepping'

Wageningen - Gentechnologie is een fantastisch resultaat van menselijk kunnen.

En zelfs voor een streng gelovige moet het toch geweldig zijn dat we misstanden van de schepping kunnen corrigeren. Dat zegt Rudy Rabbinge in een afscheidsinterview in het blad Resource van Wageningen Universiteit. Rabbinge neemt daarmee afscheid als hoogleraar Duurzame ontwikkeling en voedselveiligheid.

Bij discussies over gentechnologie gebruiken voor- en tegenstanders vaak argumenten van politieke, economische, ecologische of psychologische aard, maar niet van levensbeschouwelijke aard. Rabbinge doet dat als voorstander nu wel.

In het interview stelt Rabbinge verder dat Ehec aantoont dat biologische landbouw riskant is. Dierlijke mest gebruiken bij de teelt van groente heeft mogelijk tot de uitbraak van Ehec geleid, stelt de hoogleraar.

Of registreer je om te kunnen reageren.