Home

Nieuws 200 x bekeken

General Mills ziet omzet en winst stijgen

Minneapolis – De verkopen van General Mills zijn het laatste kwartaal 9 procent gestegen tot 3,85 miljard dollar (2,8 miljard euro). Exclusief de overname van yoghurtmaker Yoplait komt de omzetstijging neer op 6 procent. De nettowinst is 14,6 procent gestegen tot ruim 406 miljoen dollar (296 miljoen euro).

Volgens bestuursvoorzitter Ken Powell van het Amerikaanse bedrijf is General Mills erin geslaagd prijsverhogingen voor onder meer ontbijtgranen door te voeren zonder uitval van de vraag. Het belangrijkste deel van de omzetgroei komt op het conto van hogere prijzen.

De verkopen in Europa zijn met 36 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Volgens Powell profiteert General Mills van de wisselkoersverhouding, die Amerikaanse producten het voor landen in de eurozone relatief goedkoper maakt.

De Franse yoghurtmaker Yoplait zag de netto-omzet dalen met 3 procent.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.