Home

Nieuws 198 x bekeken 1 reactie

Gedeputeerde geeft startsein vernieuwing Limburgse veehouderij

Venlo – De provincie Limburg moet het beste veehouderijgebied van Nederland worden. Met deze inzet heeft gedeputeerde Patrick van der Broek dinsdag het groene licht gegeven voor de start van de Innovatieagenda duurzame veehouderij Limburg.

Van der Broek trad op samen met LLTB-voorzitter Noud Janssen. De gedeputeerde steunt de veehouderij. In zijn blog schrijft hij, dat de discussie niet moet gaan over schaalgrootte, maar over locaties waar de veehouderij de ruimte krijgt voor verdere ontwikkeling. ”Het is een sector die voor veel werkgelegenheid zorgt. En dan heb ik het niet alleen over de producenten, maar ook over de schil daar om heen, zoals de voederfabrikanten, slachterijen, eierpakstations en vervoersbedrijven. Bedrijven waar veel Limburgers hun brood verdienen.”

Een groot deel van de achterban van de Milieufederatie Limburg is zeer kritisch tegenover de intensieve veehouderij en vraagt zich af of deze sector eigenlijk wel duurzaam kan zijn, zo laat directeur Hans Heijnen van deze organisatie weten. ”Toch doen wij mee aan dit vernieuwingsproject omdat wij samen met de LLTB, de GGD, de WUR, de HAS en de Dierenbescherming objectieve criteria formuleren waaraan een duurzame veehouderij zou moeten voldoen. Als de Limburgse veehouderij zich gaandeweg ontwikkelt in die richting, is dit pure winst voor natuur, landschap en milieu.”

De provincie Limburg en de LLTB hebben samen bijna een miljoen euro vrijgemaakt om kansrijke vernieuwingen in de veehouderij in de komende 2 jaren te ondersteunen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zie ik het nu goed dat de WUR en "objectieve criteria" samen in één zin worden genoemd?

Of registreer je om te kunnen reageren.