Home

Nieuws 162 x bekeken

GS: waterschapslast hoeft niet hoger na brand

Den Bosch - Voor een verhoging van de waterschapslasten voor de inwoners van waterschap Brabantse Delta door de opruimkosten na de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk is vooralsnog niet per se aanleiding.

Gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant heeft dat vrijdag gezegd in Provinciale Staten. Volgens hem is er nog ruimte in het vermogen van het waterschap om een tariefverhoging te voorkomen.

Het waterschap Brabantse Delta kondigde vorige week een eenmalige lastenverhoging aan van 7 tot 15 euro per huishouden en gemiddeld 400 euro per boerenbedrijf. De aankondiging veroorzaakte veel boze reacties onder inwoners en boeren.

De gedeputeerde zegde Provinciale Staten vrijdag toe om zich in te zetten om de aangekondigde lastenverhoging te voorkomen, maar wilde zich niet financieel committeren.

Het waterschap draait volgens afspraken die vorige week zijn bekendgemaakt op voor 13,5 miljoen euro die is betaald voor de sanering van de sloten op het bedrijventerrein. Een woordvoerder bevestigde vrijdag dat er deze week toch nog een brief naar de provincie is gestuurd voor een extra bijdrage, omdat er niet genoeg reserve is en de lasten mogelijk omhooggaan.

Het waterschap Brabantse Delta wilde vrijdag niet reageren op de opmerking van de gedeputeerde. Het schap wacht op een officiële reactie van de provincie op de brief, aldus de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.