Home

Nieuws 200 x bekeken

GL wil noodoplossing voedselbanken

Straatsburg – Groenlinks pleit voor een overgangsregeling die voorkomt dat voedselbanken te kampen krijgen met tekorten. Een meerderheid van de EU-lidstaten, waaronder Nederland, wil het Europese voedselprogramma stopzetten.

Volgens europarlementariër Marije Cornelissen is het begrijpelijk dat de lidstaten af willen van het bestaande beleid, dat gebruik maakt van landbouwoverschotten. Maar daar moet dan wel een alternatief voor worden bedacht, vindt zij. ”We kunnen midden in een zware economische crisis niet de achttien miljoen Europeanen die afhankelijk zijn van voedselbanken als een blok laten vallen”, aldus Cornelissen.

In een open brief aan staatssecretaris Bleker (landbouw) en minister Kamp (Sociale Zaken) pleit zij voor een noodoplossing. Er moet de komende twee jaar een overgangsregeling komen zodat voedselbanken de tijd hebben zich in stellen op de nieuwe situatie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.