Home

Nieuws 498 x bekeken

Fruitcorso Tiel krijgt wave van applaus

Tiel - Wethouder Henk Driesen van Tiel slaat zaterdagmiddag om één uur zijn handen in elkaar. Daarmee start hij een wave van applaus voor de ruim tweeduizend vrijwilligers die elk jaar maandenlang knutselen aan de wagens, die zaterdag meerijden in het 51e Fruitcorso van Tiel.

De gemeente vindt dat die duizenden medewerkers een applausje hebben verdiend.

Het corso is het hoogtepunt van twee weken waarin Tiel in het teken staat van het fruit uit de Betuwe. Aan de stoet doen een kleine twintig wagens mee. Voorafgaand aan het grote corso is er een kinderoptocht. De corsowagens zijn tot maandagavond in Tiel te bezichtigen, zodat ook de bouwers langer plezier hebben van al het werk dat ze hebben verzet. Langs de kades van de Tielse stadsgracht prijken fruitmozaïeken.

Aangezien het Tielse Fruitcorso een zeer drukbezocht evenement is, raadt de politie bezoekers aan tijdig op weg te gaan en parkeeraanwijzingen op te volgen. Via Twitter waarschuwt de politie voor plekken die te druk worden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.