Home

Nieuws 273 x bekeken

Fruit Verkoop bv start verkoop Rubens

Geldermalsen – Fruit Verkoop bv, de nieuwe verkoop bv van fruitafzetorganisaties is gestart met de verkoop van Rubens appels. De organisatie laat weten al zowel partijen te hebben verkocht aan afzetorganisaties als aan direct afnamende klanten.

Telers verkopen hun fruit aan de verkoop bv die vervolgens partijen terugverkoopt aan afzetorganisaties tegen vastgestelde prijzen. Zo houdt de verkoop bv regie over de prijsvorming.

Afgelopen week is al voor het eerst geoogst en zo snel mogelijk gesorteerd en gedistribueerd. Het verkoopvenster loopt tot maart 2012, laat de organisatie weten. De verkoopdatum kan gedurende het seizoen echter nog verschuiven.

In heel Europa verwacht Inova Fruit met alle producenten circa zestien miljoen kilo te kunnen oogsten. Ongeveer de helft daarvan is afkomstig uit Nederland en België. Italië heeft een normale oogst, laat een woordvoerder weten.

Op fruitfora is gespeculeerd over de afzet van Rubens. In vorige seizoenen zou Rubens ook afgezet zijn als Elstar. Dat ontkent Fruit Verkoop bv echter.

In Nederland groeit het areaal niet meer, dat is wel het geval in Engeland, Duitsland en Denemarken stelt de organisatie.

Over het verkoopbeleid doet de verkoop bv geen uitlatingen. De prijs wordt afgestemd op andere producten op dezelfde markt

Volgens de verkoop bv verlegt de marketingcampagne zich van focus op naamsbekendheid naar merkvoorkeur en vervolgens naar loyaliteit van kopers.

Of registreer je om te kunnen reageren.