Home

Nieuws

Fruit Verkoop BV begint met 28 miljoen kilo appels

Geldermalsen – Inova Fruit Verkoop BV, de nieuwe afzet-bv voor alle clubrassen van Inova Fruit, krijgt in het eerste jaar een verkoopvolume van 28 miljoen kilo.

Dat is de oogstverwachting, volgens directeur Karel van der Linden. Het volume zal de komende jaren toenemen tot 40 miljoen kilo, gezien het aantal bomen dat de laatste jaren is geplant. Daarvan zal ruim de helft bestaan uit Junami (21 miljoen kilo). Rubens (9 miljoen kilo) en Wellant (10 miljoen kilo) vormen de andere twee appelrassen met een clubconcept.

De afzet-bv wordt eigenaar van het fruit en bepaalt zelfstandig het markt- en prijsbeleid. Daarmee wordt een nieuw bundelingsmodel geïntroduceerd in de tuinbouw. Dat leidt tot een sterkere positie naar afnemers. “De sales manager bepaalt zelfstandig de prijs. Hij is dagelijks in het verkoopproces hardfruit actief en heeft op frequente basis contact met de verkoop advies commissie.”

De verkoopdienst van Fruit Verkoop BV wordt de komende maanden uitgebreid. Nu is alleen verkoopmanager John van Os in contact met klanten. Duidelijkheid over de verhouding contracthandel en dagverkoop is er niet. Van der Linden: “Inova Fruit Verkoop gaat een dynamisch markt- en prijsbeleid voeren. Het van te voren aangeven van verhoudingen is dan niet mogelijk.”

Of registreer je om te kunnen reageren.