Home

Nieuws

Franse fruitsector wil maatregelen EU

Parijs – De Franse fruitsector wil dat er maatregelen op EU-niveau komen omdat de problemen voor de telers vooral structureel van aard zijn.

De sectororganisatie Fédération nationale des producteurs de fruit (FNPF) berekent daarbij dat de verliezen dit seizoen tot tientallen miljoenen euro’s oplopen.

De Franse tuinbouw, zowel groente als fruit, is in afwachting van concrete maatregelen om de crisis het hoofd te bieden. Minister van landbouw Bruno le Maire heeft aangekondigd op 7 september uiteen te zetten wat hij precies in petto heeft.

Maar de FNPF denkt dat de problemen – tegenvallende afzet, slecht weer en goedkope invoer – vooral in Brussel aangepakt moeten worden. "Wij lijden niet te veel onder Europa, maar krijgen juist niet genoeg van Europa.’’ De organisatie denkt daarbij met name aan herstructurering van de productie en van het instellen van een communautaire markt voor fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.