Home

Nieuws 177 x bekeken

Franse droogteschade valt lager uit

Parijs– De langdurige droogte van afgelopen voorjaar heeft de akkerbouwers en veehouders in Frankrijk alles bij elkaar 350 miljoen aan schade opgeleverd.

Dat is ongeveer de helft van de eerdere schatting van 700 tot 800 miljoen. Dat berekent de boerenkoepel FNSEA. Volgens de bond is de schade uiteindelijk lager uitgekomen door de regen in juni en juli waardoor veel gewassen zich nog konden herstellen. Getroffen boeren in regio’s die officieel als droogtegebied zijn aangewezen, kunnen de schade claimen bij het nationale fonds voor risico’s in de landbouw.

Dat fonds, dat voor 60 procent wordt gevoed door de staat en voor de overige 40 procent door heffingen bij de boeren zelf, heeft op dit moment niet meer dan 200 miljoen in kas. Het fonds zal de komende weken alle aanvragen beoordelen en de schadebetalingen vaststellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.