Home

Nieuws 206 x bekeken

Franse appeloogst ziet er goed uit

Parijs – De Franse appeloogst is in de meeste regio’s enkele weken eerder begonnen dan normaal. De eerste resultaten zijn goed, zowel wat opbrengsten als kwaliteit betreft.

Dat meldt de agrarische infodienst Agreste. Het ministerie van landbouw schatte de oogst begin september in op 1.745.000 ton, dat is drie procent meer dan vorig seizoen en twee procent boven het vijfjaarlijks gemiddelde. Het areaal appelboomgaarden ligt met 40.100 hectare op hetzelfde niveau dan in 2010 maar is de jaren daarvoor wel gestaag teruggelopen.

Frankrijk kon in het afgelopen seizoen 671.685 ton handappelen uitvoeren. De voornaamste afnemers waren Groot-Brittannië, Spanje, ons land en enkele landen buiten de EU. Aan de andere kant werd ook 166.549 ton ingevoerd, wat voor het grootste deel van het Zuidelijk Halfrond afkomstig was.

Of registreer je om te kunnen reageren.