Home

Nieuws

Fokveedag Oost-Gelderland geschrapt wegens diarree-epidemie

Eibergen - De geplande fokveedag voor Oost Gelderland in het Gelderse Eibergen is afgelast vanwege de besmetting met een nog onbekende diarree-veroorzaker bij rundvee. De ziekte heerst al enkele weken in Oost-Nederland.De organisatie van de fokveedag in Eibergen besloot eerder deze week de show, die zaterdag 24 september zou worden gehouden, niet door te laten gaan vanwege de besmetting, die inmiddels zeker op 80 melkveebedrijven problemen veroorzaakt of heeft veroorzaakt.

De meeste besmettingen doen zich voor op bedrijven in een brede strook vanuit de provincie Utrecht naar Twente. Wat de oorzaak is van de ziekte is nog niet vastgesteld. het gaat waarschijnlijk niet om een bacterie.

De organisatoren van de fokveedag voor zwartbonten en roodbonten uit Achterhoek en Liemers zeggen dat een groot aantal koeien niet op de keuring zou verschijnen, vanwege de ziekte. Een aantal deelnemende bedrijven was nog niet volledig hersteld van de diarree-epidemie.

Of registreer je om te kunnen reageren.