Home

Nieuws 466 x bekeken

Family Farmers is gehalveerd

Doetinchem – Het aantal varkenshouders dat onder de vlag van Family Farmers produceert, is de laatste tijd gehalveerd.

Een halfjaar geleden besloot Family Farmers te stoppen met het concept ’vast’. Binnen dit concept produceerden vermeerderaars biggen tegen een vooraf afgesproken, vaste prijs. Binnen dit concept was de levende have van Family Farmers.

De moeilijke marktsituatie was voor Family Farmers aanleiding te stoppen met het vaste concept. Volgens directeur Robert van Lierop hebben de meeste varkenshouders binnen het concept ’vast’ besloten helemaal te stoppen met het bedrijf. ”Een aantal bedrijven gaat voor eigen rekening en risico verder of is aangesloten bij ons variabele concept”, zegt de directeur.Als gevolg van de koerswijziging werken momenteel nog zo’n 15 bedrijven samen met Family Farmers. Een jaar geleden telde het samenwerkingsverband 28 varkenshouders met gezamenlijk 13.000 zeugen en 10.000 vleesvarkens.

Family Farmers blijft wel doorgaan met het concept ’variabel’. Binnen dit concept beweegt de biggenprijs mee met de markt. Daardoor zijn de risico’s voor Family Farmers kleiner. Bij een langdurig slechte markt wordt de pijn eerlijker verdeeld tussen de partijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.