Home

Nieuws 340 x bekeken

Failliet tomatenbedrijf ook geveild

Utrecht – Onroerend goedfirma Zadelhoff veilt volgende week tien glastuinbouwbedrijven. Na de eerder aangekondigde negen veilobjecten is daar een failliet tomatenbedrijf uit Kwintsheul bijgekomen. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd.

”De curator heeft bepaald dat het in dit geval goed is het bedrijf mee te laten draaien”, zegt een woordvoerder. Het is niet het enige bedrijf dat failliet is van de groep van tien bedrijven in dit veilproces.

Op de website van Zadelhoff is de minimumprijs voor de objecten nu toegevoegd. Die varieert van ruim een half miljoen voor een klein glasbedrijf met bedrijfswoning in Pijnacker tot 2,2 miljoen euro voor een paprikabedrijf van 4,4 hectare in Bleiswijk.

Volgens Zadelhoff is goed te meten wat de belangstelling is voor de veiling volgende week. Het aantal bezoekers van de verschillende webpagina’s is daarvoor een goede graadmeter, stelt hij. Op 12 september waren meer dan negentig geïnteresseerden aanwezig op een informatiebijeenkomst in Naaldwijk. ”Het ging om telers, maar ook makelaars en investeerders.”

Of registreer je om te kunnen reageren.