Home

Nieuws

Extra controles op grondopslag

Den Haag - De inspectie van met ministerie van Infrastructuur en Milieu (VROM-inspectie) gaat in november extra controleren op plaatsen waar grond wordt samengevoegd.

De inspectie meldt dat in de afgelopen maanden locaties zijn onderzocht waar grond wordt opgeslagen of samengevoegd. Bij zeven gecontroleerde overheidslocaties en op achttien van de 25 gecontroleerde bedrijfslocaties bleek dat er sprake was van bedoel of onbedoeld samenvoegen van partijen grond.
Volgens de inspectie is daarbij de Regeling Bodemkwaliteit overtreden. De opgeslagen grond is afkomstig van plekken waar sprake is van wegaanleg, natuurontwikkeling of bodemsanering. Grond van verschillende herkomst mag niet worden samengevoegd om ongewenste verspreiding van verontreinigde grond te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.