Home

Nieuws

Europese boeren blijven optimistisch

Lüdinghausen/Frankfurt am Main - Boeren in Europa blijven optimistisch over de economische ontwikkeling van hun bedrijven, ondanks de onzekerheden rond de schuldencrisis en de euro.

Dat constateren de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) en landbouwmarktonderzoeksbureau Kleffman in hun herfstbarometer. Hiervoor zijn 3.800 boeren ondervraagd in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Hongarije en Tsjechië.

Bij de helft van deze ondernemers is bovendien sprake van investeringsplannen die binnen nu en een jaar tot uitvoering worden gebracht. Dat is volgens de onderzoekers weliswaar iets lager dan in de voorjaarsbarometer, maar dat komt omdat er in de eerste helft van het jaar al veel geïnvesteerd is.

Voor de middellange en langere termijn geldt dat zestig procent van plan is te investeren, en wel om de efficiëntie en concurrentiepositie op te krikken. Bij veertig procent gaan deze investeringsvoornemens tevens gepaard met uitbreidingsplannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.