Home

Nieuws 229 x bekeken 1 reactie

Europees Hof: transgene pollen moeten op honingetiket

Luxemburg – Honing waarin pollen zitten afkomstig van transgene mais, moet voorzien worden van een etiket waarop dat staat vermeld. Dat heeft het Europese Hof van Justitie uitgesproken in een zaak die was aangespannen door een Duitse bijenhouder.

De bijenhouder maakte de zaak aanhangig tegen de deelstaat Beieren, die op een aantal plekken transgene mais van Monsanto verbouwde. De bijenhouder verkocht honing, maar ook pollen als voedingssupplement.

De Europese rechter oordeelt dat het er niet toe doet of de pollen bedoeld of onbedoeld in een voedingsmiddel terecht zijn gekomen, als het gaat om de etiketteringsplicht. De uitspraak kan consequenties hebben voor bij voorbeeld de productie van biologische honing of andere producten waarin pollen terechtkomen uit de nabijheid van transgene gewassen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Betekent dit dat alle honing op transgene pollen en andere transgene onderdelen moet worden onderzocht? Dit maakt de honing niet bepaald goedkoper!

Of registreer je om te kunnen reageren.