Home

Nieuws 337 x bekeken 1 reactie

'Eten voor instellingen regionaal inkopen'

Lelystad – Tijdens de Week van de Smaak volgende week willen veel instellingen regionale voeding serveren.

De gemeente Lelystad gaat maandag een broodje van de streek presenteren. Het is de bedoeling dat de bedrijfskantine van het gemeentehuis circa 15 procent van het assortiment op termijn inkoopt uit Flevoland. ”Dat kan een bakker zijn die zijn brood bakt met ingrediënten uit Flevoland”, zegt een woordvoerder. De voeding kan bij voorkeur van biologische leveranciers komen.

Ook het initiatief Mooie Maaltijd heeft dit jaar 400 instellingen uit de zorg en ziekenhuizen aan zich verbonden. Deze partijen willen in de week van de smaak regionale maaltijden serveren of proeverijen organiseren. Zo ook het AMC in Amsterdam. Daarvoor is betrokkenheid van voedingsleveranciers nodig. Het moet de opmaat zijn naar een structureel regionale invulling van het menu. De gemeente Lelystad werkt daarvoor met ISS.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gaan boeren en tuiners mee in deze stroom of laten ze weer de handel inhaken op de wens van de consument en daarmee de boeren prijs laten bepalen?

Of registreer je om te kunnen reageren.