Home

Nieuws 213 x bekeken

Eten om slim te worden

Wageningen – Sommige voedingsmiddelen zouden mensen slimmer maken. Andere producten verjagen somberheid, zorgen voor fitheid of dragen bij aan een romantisch gevoel.

Of daar ook wetenschappelijk bewijs voor is, valt te ontdekken op het vijfde Food4You-festival, dat zaterdag in Gelderland begint. Het populaire kennisfestival, dat tot en met 15 oktober duurt, heeft dit jaar als thema Good Food, Better Mood.

Food4You is begonnen als een feestje van de Wageningen Universiteit, maar inmiddels doen de gemeenten Wageningen, Ede, Barneveld en de Utrechtse gemeente Veenendaal mee, net als de Rijn IJssel Vakschool, waar koks worden opgeleid en tal van professionals op voedingsgebied. Onderdeel van het festival is een wedstrijd koken voor mensen met een eetbeperking.

Volgens de organisatie zijn er steeds meer mensen die bepaalde producten, zoals gluten, noten, pinda’s enf koemelk, niet kunnen verdragen. Ook ziekenhuispatiënten ontbreekt het vaak aan eetlust. De wedstrijd moet aantrekkelijke gerechten voor zulke groepen opleveren.

In de eerste twee weken van oktober is er elke dag ergens in de regio wel iets te proeven. De traditionele insecten ontbreken ook dit jaar niet: daarmee wordt op zaterdag 8 oktober gekookt voor het publiek. Op die dag is er in Barneveld tevens een minder serieus evenement. In dat centrum van de Nederlandse eierhandel kan iedereen meedoen aan het Nederlands kampioenschap uitsmijterbakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.