Home

Nieuws 224 x bekeken

Ehec beïnvloedt cao-overleg in handel en teelt

Bleiswijk - De Ehec-affaire zal de cao-onderhandelingen in handel en teelt beïnvloeden.

Dat stellen bonden en werkgevers. FNV Bondgenoten is teleurgesteld dat werkgevers in de groothandel voor groente en fruit hun loonbod verlaagden door Ehec. Boden werkgevers in mei nog 1,5 procent structurele loonsverhoging voor een cao met een looptijd van 1 jaar, nu bieden ze nog 1 procent en een eenmalige uitkering van 200 euro.

Ook in de teelt glastuinbouw zal de komende maanden het cao-overleg voorbereid worden. LTO Glaskracht voorziet dat Ehec ook daar een rode draad is. Hoe sterk Ehec de onderhandelingen beïnvloed is niet duidelijk.  “Bij de vorige crisis kwamen we overeen af te zien van loonsverhoging in ruil voor een mobiliteitscentrum. We zijn nu bezig met voorbereiding van het nieuwe traject, maar loon is daarin het sluitstuk.”

FNV signaleert dat ook op andere punten werkgevers niets willen, omdat deze kostenverhogend zijn. Zo is er nog geen overeenstemming over een vergoeding voor maaltijden bij avondwerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.