Home

Nieuws

Effect groenschimmel valt mee in champignonteelt

Doetinchem – De bron van de schadelijke groenschimmelbesmetting van champignoncompost is getraceerd tot één leverancier.

Dat stelt een handelaar die zelf bij drie aangesloten telers te maken heeft met verminderde productie. Daarmee lijkt de uitbraak mee te vallen. Al maakt hij een voorbehoud. ”Het is altijd afwachten of het probleem daadwerkelijk is opgelost.”

Twee jaar geleden was de schade veel groter, beaamt ook Ko Hooijmans, voorzitter van de vakgroep paddenstoelen van ZLTO. Hij kan niet bevestigen dat de bron is getraceerd, maar signaleert dat het probleem niet groot om zich heen grijpt. Hij ziet de schimmeluitbraak als een logisch gevolg van de natte zomer. ”Ik ken ook telers die veel last hebben van schadelijke mollen als parasiterende schimmels. Er is veel onweer geweest en hoge luchtvochtigheid. Dat is nooit goed voor de kwaliteit van landbouwproducten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.