Home

Nieuws 274 x bekeken

Eerste sneeuwklok in bloei in de keuringszaal

Lisse – De tweede keuring van de najaarsbloeiende bol-, knol- en wortelstokgewassen in de keuringszaal bij de CNB in Lisse bood deze week duidelijk een groter herfstaspect dan de eerste keuring.

Absolute topper was de inzending Galanthus regina-olgae van de firma Th. J. de Groot. Dit van nature in het najaar bloeiende bolgewas werd in optima forma gepresenteerd op pot. Het grote aantal bloemen in tentoonstellingskwaliteit resulteerde in een beoordeling van 9,60 punten door de jury van deskundigen. René Zijerveld zond een collectie Roscoea in. Dit knolgewas werd zeer educatief getoond met bloem, blad en knol. Zijerveld kreeg 9,50 punten voor ’Peacock Eye’.

De bekende R. purpurea scoorde 9,40 punten en R. auriculata 9,30 punten. J.H. Oostdam liet naast Crocosmia ook het gewas Chasmanthe zien. Met de botanische variëteit duckittii scoorde hij 9,60 punten.

De cultivar Saturnus kreeg van de deskundigen 9,50 punten. Cees Breed een zeer gevarieerde collectie najaarsbloeiende bolgewassen op pot zien. De fel gele Oxalis lobata was een feest om te zien en kreeg 9,50 punten. Alle inzendingen zijn zeker nog de gehele week te bekijken in de showruimte bij CNB.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.