Home

Nieuws 156 x bekeken

EU wil opheldering alternatief Hedwigepolder

Brussel/Den Haag - De Europese Commissie wil dat Nederland de alternatieven voor de ontpoldering van de Hedwigepolder langs de Westerschelde wetenschappelijk voldoende onderbouwt.

Dan kunnen eventuele resterende redelijke twijfels worden weggenomen over de gelijkwaardigheid van de voorstellen met het onder water zetten van de Hedwigepolder.

Dat blijkt uit een reactie van de commissie in Brussel op vragen van onder meer GroenLinks over het plan van staatssecretaris Henk Bleker om de Hedwigepolder niet te ontpolderen. Volgens de partij deelt de commissie haar zorgen over het Bleker-plan.

Het dagelijks bestuur van de EU geeft aan dat Nederland zelf in 2005 de Hedwigepolder heeft aangewezen als de meest geschikte locatie om een verdere achteruitgang van de natuur in het Westerschelde-gebied te voorkomen. De commissie verwacht dat Nederland zo spoedig mogelijk maatregelen neemt voor de instandhouding en het herstel van de natuur daar.

Of registreer je om te kunnen reageren.