Home

Nieuws 194 x bekeken

EU-voorzitterschap wil versterking voedselhulp armen

Brussel – De Europese Commissie zoekt naar mogelijkheden om de verkoop van goedkope melkpoeder (en granen en groenten) aan minderbedeelden in de EU toch op peil te houden. Dit blijkt uit een document van het Hongaarse voorzitterschap.

Na een uitspraak van het Europese Hof eerder dit jaar is het niet meer mogelijk om de voedselsteun aan minderbedeelden ook te verzorgen via aankopen in de markt. De rechter heeft bepaald dat alleen interventievoorraden mogen worden gebruikt. Dit leidt tot het perspectief dat dit jaar en in 2013 nauwelijks of geen voedselhulp voor minderbedeelden op de markt dreigt te komen. De EU vindt dit bij een toenemende werkloosheid en dalende koopkracht geen gewenste situatie en zoekt daarom naar oplossingen om extra hulp te creëren.

Of registreer je om te kunnen reageren.