Home

Nieuws 201 x bekeken

’EU-plannen niet zo groen als ze lijken’

Londen – De voorstellen die in Brussel circuleren voor hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid zijn niet zo groen als ze op het eerste gezicht lijken. ’’De toeslagrechten in pijler 1 groener maken is welkom maar als dat gaat ten koste van de natuur- en milieuregelingen in pijler 2 dan schiet de EU wel erg in eigen doel.”

Dat stelt de Britse vogelbescherming RSPB. De organisatie vindt het een goed idee om 7 procent van alle akkerbouwgronden te beheren voor ’ecologische doeleinden’, zoals in de uitgelekte plannen van commissaris Ciolos staat.

Maar tegelijk constateert de Britse vogelbescherming dat er elders in de documenten weinig steun voor groene maatregelen te vinden is. ’’Deze voorstellen komen dan ook niet tegemoet aan de belofte om het budget voor de landbouw te rechtvaardigen in een tijd waarin alle uitgaven sterk onder druk staan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.