Home

Nieuws 337 x bekeken

EU onderzoekt kartelvorming aardgassector

Brussel - De Europese Commissie doet onderzoek naar mogelijke belemmering van de concurrentie door bedrijven die zich bezighouden met de levering, transport en opslag van aardgas. Dat heeft het dagelijks bestuur van de Europese Unie dinsdag bekendgemaakt.

Verscheidene bedrijven in tien overwegend Centraal- en Oost-Europese lidstaten hebben dinsdag onaangekondigd inspecteurs over de vloer gehad. De Europese Commissie verdenkt de de ondernemingen onder meer van het maken van verboden onderlinge afspraken over bijvoorbeeld marktverdeling en prijzen.

Onder de onderzochte bedrijven is ook Transgas, zo liet een woordvoerder van dat bedrijf weten aan persbureau Reuters. Transgas is de Tsjechische tak van de Duitse energiereus RWE, die in Nederland eigenaar is van Essent. Ook het eveneens Duitse E.ON en het Poolse PGNiG hebben bevestigd dat zij betrokken zijn in het onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.