Home

Nieuws

EP: co-financiering platteland omlaag

Brussel - Alle EU-lidstaten moeten de mogelijkheid krijgen hun bijdrage aan plattelandsprojecten terug te schroeven.

Dat vindt een meerderheid van de landbouwcommissie van het Europees Parlement. Eerder stelde Brussel voor om landen die zwaar zijn getroffen door de schuldencrisis - Roemenië, Letland, Ierland, Portugal en Griekenland - niet langer te verplichten projecten op het gebied van plattelandsontwikkeling voor minstens 40 procent te co-financieren.

De bijdrage kan omlaag naar 15 en in uitzonderlijke gevallen zelfs 5 procent. Het Europees Parlement vindt dat deze regeling voor alle lidstaten moet gelden. Dit zou de bezuinigingstaakstelling van veel regeringen enigszins kunnen verlichten, vinden de volksvertegenwoordigers. De voorstellen zouden geen effect hebben op het totale budget van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.