Home

Nieuws

Duurzame dierenartsenprijs krijgt vervolg

Doetinchem – Op 7 oktober wordt voor de tweede keer de MVVO Award uitgereikt – een prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Veterinair Ondernemerschap.

Twee jaar geleden werd de award voor het eerst uitgereikt aan DAP Beilen. De dierenartsen uit deze praktijk zetten die vraagtekens zette bij een mastitis droogzetter zonder wachttijd, ook voor vlees. In een artikel in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde werden collega dierenartsen geïnformeerd met daarbij het appèl veehouders op te roepen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Het ingezonden stuk zorgde voor interne discussie bij de Voedsel en Waren Autoriteit en leidde tot het zeer snel aanpassen van de regelgeving rondom de post mortem keuring en een verbod op het gebruik van uierweefsel voor humane consumptie.

MVVO wil met deze prijs een individuele dierenarts, dierartsenpraktijk of diergezondheidsorganisatie die zich heeft ingezet voor de beroepsgroep of kritisch heeft meegeholpen aan verbetering van producten of diensten belonen.

De prijs is een van de onderdelen waar MVVO zich voor inzet. MVVO is drie jaar geleden opgericht door de KNMvD, AUV, DigiRedo en St. Anna Advies om duurzame initiatieven in de veterinaire sector in de schijnwerpers te zetten én zo ook anderen te stimuleren om duurzaam te ondernemen. Andere initiatieven zijn informatieavonden en honours classes voor studenten diergeneeskunde en dierenartsen.

Dit jaar zijn er zeven kandidaten voor de MVVO Award geselecteerd. De award wordt op 7 oktober op het jaarlijkse KNMvD congres uitgereikt.

MVVO Award winnaar Beilen

Of registreer je om te kunnen reageren.