Home

Nieuws

Duitsland mikt op verbod onkruidmiddel clomazone na klachten burgerij

Berlijn – De Duitse voedselveiligheidbewaker Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL) wil onkruidbestrijdingsmiddelen met clomazone verbieden.

Het middel heeft volgens burgers in Meckelenburg-Voorpommeren, omwonenden van areaal waar het middel werd ingezet, gezondheidsklachten veroorzaakt.

Clomazone blijft desondanks voorlopig nog in de handel en in gebruik omdat tegen het verbod van BVL beroep is aangetekend door de vergunningshouders van het middel. Dit beroep heeft opschortende werking, zo meldt ketenbeheersmaatschappij QS.

Clomazone zit in onder meer de merkproducten Brasan, Certium, Cirrus en nog vijf andere. Het middel wordt toegepast bij de onkruidbestrijding in tal van gewassen, waaronder koolzaad, peen, bloemkool, bladkoolsoorten, sperziebonen en aardappels.

Of registreer je om te kunnen reageren.