Home

Nieuws 335 x bekeken

Duitsers kopen 3 procent meer tomaten

Zoetermeer – In augustus kochten Duitse huishoudens ongeveer 3 procent meer tomaten dan in dezelfde maand in 2010, concludeert het Productschap Tuinbouw uit cijfers van het Duitse bureau AMI.

Vanaf week 33 lag de consumptie op een normaal niveau. Daarmee werd een periode van 10 weken afgesloten waarin de consumptie onder druk stond door Ehec-vrees.

Tot en met week 33 (21 augustus) ligt de export van Nederlandse tomaten 5 procent achter op vorig jaar. Er is vooral minder uitgevoerd naar Duitsland (-13 procent). Ook het Verenigd Koninkrijk (-6 procent) en Frankrijk (-28 procent) namen minder af.

De export naar Polen, Zweden, Italië, Tsjechië, Rusland en Spanje is wel toegenomen. Naar Rusland nam de uitvoer toe met 61 procent. Spanje is geen grote afnemer van tomaten uit Nederland, maar ook hier was een stevige groei zichtbaar van 22 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.