Home

Nieuws

Directeur firma Schaap: personeel handelde op eigen initiatief bij fraude

Leeuwarden – Personeel van het exportbedrijf Schaap heeft op eigen initiatief gehandeld bij de exportfraude met rundvee.

Dat is de stelling die de directeur van het bedrijf inneemt tijdens de rechtszitting in Leeuwarden. De directeur zegt vooraf van niets te hebben geweten.

De tweedaagse rechtszaak over omvangrijke exportfraude met runderen, waarbij gesjoemeld werd met gezondheidscertificaten en bloedmonsters, beleeft maandag in Leeuwarden zijn eerste dag. Vandaag staan twee exportbedrijven terecht en een aantal medewerkers daarvan. Later deze week komen ook betrokken dierenartsen voor de rechter.

De directeur van het exportbedrijf Schaap zegt dat hij vooraf nooit geweten heeft van de fraude. Tijdens de rechtszitting bleek dat exportrunderen vooraf werden gescreend, waarbij de monsters naar een Duits laboratorium ging. Vervolgens werden bloedmonsters van besmette dieren vervangen door bloedmonsters van dieren die niet besmet waren, en die werden voor de officiële controle naar het laboratorium Lelystad gestuurd. De fraude kwam begin 2008 aan het licht toen problemen ontstonden bij de export van runderen naar Roemenië.

Of registreer je om te kunnen reageren.