Home

Nieuws 2 reacties

Dijkhuizen (WUR) levert 332 euro in op 3 ton inkomen

Wageningen – Bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen van Wageningen Universiteit en Researchcentrum heeft vorig jaar salaris ingeleverd. De meest verdienende bestuurder in onderwijsland kreeg 332 euro minder op een inkomen van 351.434 euro. Een vermindering van minder dan 1 promille.

Het inkomen van Dijkhuizen is punt van discussie sinds de publiek gefinancierde topinkomens worden bekend gemaakt. Tussen toenmalig minister van landbouw Gerda Verburg en de Raad van Toezicht van Wageningen UR is de afspraak gemaakt dat bij de vervanging van Dijkhuizen de salarisstructuur zal worden aangepast.

Ook de medebestuurders Thijs Breukink en Martin Kropff van Wageningen UR hebben een salaris dat het normbedrag van 193.000 euro verre overschrijdt. Kropff kreeg vorig jaar 275.893 euro, Breukink verdiende 262.448 euro. De hoge salariëring van de Wageningse bestuurders wordt ondermeer verklaard door het feit dat ze niet alleen universiteitsbestuurder zijn, maar ook bestuurder van de hogeschool Van Hall Larenstein en de DLO-instituten.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wat een groots gebaar van deze GEWELDIGE man. Tja, als je ook zóveel kennis in huis hebt....

  • no-profile-image

    Wat doen die bestuursleden nog meer dan bestuurslid zijn? Geld graaiers............................

Of registreer je om te kunnen reageren.