Home

Nieuws 210 x bekeken

Dieven stelen bijna 1.500 schapen in Engeland

Stenigot - Dieven hebben 579 ooien en 901 lammeren gestolen uit een veld in Stenigot in de Oostengelse regio Lincolnshire.

De diefstal vond al afgelopen weekend plaats maar het kostte de politie enige tijd om vast te stellen hoeveel dieren precies zijn verdwenen. De regionale politie stelt dat sprake is van ‘een zeer goed georganiseerde misdaad’ waarbij een aantal mensen en in ieder geval één grote vrachtauto betrokken moeten zijn geweest.

De politie sluit niet uit dat de schapen en lammeren inmiddels zijn verwerkt bij een zonder vergunningen werkend slachthuis en in de illegale vleeshandel terecht zijn gekomen. ''Dat werpt de nodige vragen op in verband met de volksgezondheid en we doen er daarom alles aan om zo snel mogelijk vast te stellen waar de dieren gebleven zijn,'' aldus een woordvoerder van de politie in Lincolnshire.

Of registreer je om te kunnen reageren.