Home

Nieuws

Dierenarts beboet voor doden koe met geweer

Zundert – De politierechter heeft een dierenarts uit het Brabantse Zundert veroordeeld tot een boete van 250 euro voor het toebrengen van onnodig leed aan een koe. Dat meldt BN De Stem.

Op verzoek van de veehouder had de dierenarts een einde gemaakt aan het leven van een onhandelbare en agressieve koe. In plaats van een verdovingspistool gebruikte de dierenarts een kogelgeweer. Hij beschikte over een jachtvergunning en was zelf in het bezit van een geweer.

Door het dier met een kogel te doden kon het voor noodslachting worden aangeboden. Bij gebruik van een verdovingspistool zou de koe naar een destructiebedrijf afgevoerd moeten worden.

Het lukte de veerarts pas na enkele schoten om het dier te doden en daardoor heeft de koe volgens de officier van justitie onnodig lang gelden. Tegen de dierenarts is ook een klacht bij het veterinair tuchtcollege ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.