Home

Nieuws

Den Haag blijft omstreden Roundup testen

Den Haag - De gemeente Den Haag gaat door met een proef met het gebruik van het verdelgingsmiddel Roundup Evolution. Een motie van onder andere GroenLinks, de Haagse Stadspartij en de PVV had opgeroepen ermee te stoppen, maar de collegepartijen stemden donderdag tegen.

Volgens GroenLinks blijkt uit onderzoek dat dit gif onder meer geboorteafwijkingen, hormoonverstoringen en verstoorde bodemsystemen veroorzaakt.

De proef wordt binnenkort geëvalueerd. Wethouder Sander Dekker (groen) stelde in antwoord op de vragen van de raad dat hij de reactie van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) af wil wachten. Bovendien gebruiken meer gemeenten en particulieren het middel Roundup Evolution, betoogde Dekker.

Het debat werd gevolgd door een groot aantal bewoners van de wijken waar het middel wordt gebruikt. Zij lieten luidruchtig weten het niet eens te zijn met de motivatie van het college.

Of registreer je om te kunnen reageren.