Home

Nieuws 598 x bekeken

Deka introduceert Brioso-tomaat na lofzang van Klootwijk

Velsen – Supermarktketen Dekamarkt introduceert deze week het tomatenras Brioso in het schap.

Aanleiding is een publicatie van 'eetpurist' Wouter Klootwijk in het Noord-Hollands Dagblad, althans dat bericht verspreidt Dekamarkt zelf. Klootwijk schreef in juni een column in het dagblad, waarin hij spreekt over een goed bewaard geheim.

”De chef zegt dat hij er nooit van gehoord heeft en geen Brioso verkoopt. Dat kan kloppen want het is nu nog een bijkans geheime tomaat. Volhouden, blijf er om vragen en zeg de chef dat u er graag 12 cent meer voor betaalt, per kilo.”

Het tomatenras van Rijk Zwaan wordt geteeld door diverse Greenery-leden, waaronder Prominent en Trospartners. ”De paar telers hebben nauwelijks afzetkanalen”, aldus Klootwijk in het bewuste artikel. ”Als we er zoveel mensen een plezier mee kunnen doen, dan nemen we hem op in het assortiment, zo dachten we”, meldt Dekamarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.