Home

Nieuws 272 x bekeken

Deelname Nederland Bloeit aan Floriade

Venlo – De stichting Nederland Bloeit neemt volgend jaar met een Paviljoen deel aan Floriade 2012 in Venlo. Sven Stimac, directeur Projecten van Floriade 2012, en Noud Janssen, voorzitter van de LLTB, tekenden woensdag in Venlo de deelnemersovereenkomst.

”De agrarische sector is een alom aanwezige, maar toch vaak onzichtbare factor in onze samenleving. Wij Nederlanders beseffen eigenlijk nauwelijks hoe belangrijk onze boeren en tuinders zijn. Ze zorgen voor voedsel, mét een bloemetje erbij, welvaart en leefbaarheid op het platteland. Daar mogen we trots op zijn, temeer omdat Nederland als agrarische natie tot de absolute wereldtop hoort. Dat zullen we op de Floriade aan de wereld tonen”, aldus Janssen.

De inzending van Nederland Bloeit is een transparant en gastvrij paviljoen, waar de bezoeker letterlijk en figuurlijk ’proeft’ van de brede variëteit aan producten en diensten die de agrosector voortbrengt. Fraai vormgegeven amuses trekken als in een defilé aan de bezoeker voorbij. Achter de gerechten gaan inspirerende filmische verhalen schuil, die zich automatisch ontsluiten op de beeldschermen aan het Verhalenbuffet.

Het Paviljoen Nederland Bloeit biedt de bezoeker daarnaast ook volop gelegenheid om in gesprek te komen met ondernemers uit de agrosector. De bouw van het Paviljoen start dit najaar. Het Paviljoen wordt met zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebouwd op het themaveld Environment en prominent naast de hoofdingang van de Floriade. Vanuit de kabelbaan hebben alle bezoekers direct zicht op het Paviljoen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.