Home

Nieuws 175 x bekeken

Daling volume tuinbouwexport zet door in juli

Zoetermeer – De daling in het exportvolume van verse groenten en fruit is in juli verder doorgezet.

In totaal is er tot en met juli 2011 10 procent minder uitgevoerd, dan over dezelfde periode in 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw. Tot en met juni was de daling nog 8 procent.
Ook de exportdaling naar Duitsland is verder opgelopen. Was er in juni nog sprake van een teruggang van 10 procent, in juli is het totale volume over de eerste zeven maanden ten opzichte van 2010 gedaald met 13 procent.

Opvallend is de stagnering in de uitvoer van verse paprika. In juni was er nog sprake van een stijging van 12 procent in het exportvolume. In juli is er sprake van een daling van 9 procent. Over het geheel genomen is de exportgroei in paprika over de eerste zeven maanden teruggelopen van 6 procent naar 2 procent groei.

Ook tomaat en komkommer lopen nog steeds terug. De tomatenexport was in juli 14 procent lager dan in juli 2010. Komkommer zelfs 22 procent lager. Met name komkommer laat ook een forse daling zien in het exportvolume over de eerste zeven maanden. In totaal 16 procent.

De export naar Duitsland staat het meest onder druk. Er ging in juli 25 procent minder komkommer naar Duitsland dan vorig jaar, voor tomaat is dat 23 procent. De totale komkommerexport naar Duitsland ligt bijna 20 procent lager. In juni was dat nog 18,6 procent. Ook de tomatenexport naar Duitsland is tot en met juli bijna 13 procent lager dan in het jaar 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.