Home

Nieuws

Dahliaseizoen loopt ten einde

Lisse – Alhoewel dahlia’s tot aan de eerste vorst nog uitbundig in de tuin kunnen bloeien, is de periode waarin door de kwekers showkwaliteit kan worden gesneden zo goed als voorbij.

Wind en vooral ook felle slagregens plegen keer op keer een aanslag op de bloemkwaliteit. Desalniettemin slaagde Henk van Eeuwijk er toch weer in om maandag een leuk sortiment naar de keuringszaal bij de CNB in Lisse te brengen.

De kwaliteit van de inzendingen valt alleszins mee en de bloemen zijn beslist nog de gehele week te bewonderen. Zoals de dieprode decoratieve dahlia Tartan (foto) waarvan het bloemblad in witte punten uitloopt. Het is een oude cultivar waarvan nog maar weinig wordt geteeld, maar door liefhebbers zee gevraagd is. Mooi dieprood is verder de cactus dahlia Kenora Macop en goudkleurig de dahlia uit het decoratieve sortiment, Hamari Gold.

Zeer donkerrood is Black Jack en mooi wit de eveneens decoratieve dahlia Klondike. In het kader van de georganiseerde dahlia-houdbaarheidskeuring staat er nog slechts één vaas in de keuringszaal met dahlia’s die de tijd hebben doorstaan. Dahlia Pink Butterfly van de firma Van der Vlugt bloeit sinds 5 september en zal waarschijnlijk ook wel de houdbaarheidsprijs winnen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.